Betrouwbare partner voor flexkracht en opdrachtgever!
Onderscheidend op service en kwaliteit!
Goed werkgeverschap richting eigen werknemers!

Functiewaardering vleessector opnieuw vormgeven

Sociale partners in de vleessector hebben bij de laatste cao onderhandelingen besloten het functie-indelingsmateriaal voor de Vleessector opnieuw vorm te geven. Het bureau EVZ organisatie-advies in Oisterwijk zal sociale partners in dit traject bijstaan.

Het huidige materiaal dat de basis vormt voor functie-indeling in de Vleessector bestaat slechts uit korte typeringen van de vakkennis, vaardigheid en van toepassing zijnde bewerkingen per functieniveau (zie bijlage I van de cao). De cao-partijen hebben de wens uitgesproken dat het materiaal dat de basis vormt voor het salarisbereik meer handen en voeten moet krijgen. Het onderzoek bestaat in eerste instantie uit een inventarisatie van de binnen de Vleessector voorkomende processen, functies en werkzaamheden. Op basis van deze informatie zal het nieuwe materiaal feitelijk ontwikkeld worden.  Een implementatieproject faciliteert uiteindelijk de daadwerkelijke invoering in de sector.

Binnen de Vleessector wordt een groot aantal functies onderscheiden. Om een beeld te krijgen van welke functies voorkomen in de sector zal EVZ een aantal bedrijfsbezoeken afleggen. De bedrijven die hiervoor zijn geselecteerd ontvangen binnenkort een brief met het verzoek om medewerking.

Partijen hopen de resultaten van dit project in de zomer van 2019 beschikbaar te hebben.


« Vorige pagina© 2022 | Disclaimer | Privacyverklaring | Contact