Betrouwbare partner voor flexkracht en opdrachtgever!
Onderscheidend op service en kwaliteit!
Goed werkgeverschap richting eigen werknemers!

Cao akkoord vleessector verhoging pensioenpremie

Er is een nieuw cao-akkoord in de vleessector. In dit akkoord maakten sociale partners ook afspraken over pensioen. Per 1 januari 2016 stijgt de pensioenpremie. In 2017 stijgt de premie nog verder. Ook zijn er nieuwe afspraken gemaakt over het extra ouderdomspensioen uit de overgangsregeling.

 

Premie voor de sector Vlees stijgt met 1,19% per 1 januari 2016
Vanwege het cao akkoord stijgt de premie van VLEP voor de sector Vlees per 1 januari 2016 met 1,19%. De totale premie bedraagt daardoor 25,69% van de pensioengrondslag. Kijk voor het nieuwe premiepercentage en de premieverdeling tussen werkgevers en werknemers in het aangepaste premieoverzicht 2016 op de website www.vlep.nl.

Gevolgen voor facturatie
Vanaf de voorschotfactuur voor het derde kwartaal wordt de nieuwe premie in rekening gebracht. In het geval van maandfacturatie wordt de nieuwe premie in de voorschotfactuur van juni voor het eerst in rekening gebracht. De hogere premie voor de eerste twee kwartalen (of vijf maanden) van 2016 wordt achteraf via de eindafrekening in rekening gebracht.

Op 1 januari 2017 stijgt de premie verder tot 26,08%
Per 1 januari 2017 stijgt de premie verder tot in totaal 26,08% van de pensioengrondslag. De totale stijging van de premie ten opzichte van 2015 bedraagt dan 1,58% van de pensioengrondslag.

Extra ouderdomspensioen uit de overgangsregeling
Deelnemers die zijn geboren tussen 1950 en 1969 komen onder strikte voorwaarden in aanmerking voor extra ouderdomspensioen uit de overgangsregeling. Eerder besloten sociale partners om dit extra ouderdomspensioen per 1 januari 2016 met 13% te verlagen. De premieverhoging maakt het terugdraaien van deze verlaging nu mogelijk. Sociale partners in de sector zijn verantwoordelijk  voor de financiering van dit voorwaardelijk pensioen. Het bestuur van VLEP en de sociale partners blijven de financiering van de overgangsregeling nauwlettend volgen.

Meer informatie over het cao-akkoord vindt u hier.

 


« Vorige pagina© 2023 | Disclaimer | Privacyverklaring | Contact